Welk effect heeft bewegen op je lichaam als ondernemer? 3 belangrijke voordelen

Leestijd 4 minuten

Iedereen weet dat sporten goed voor je is. Maar… de vraag “welk effect heeft bewegen op je lichaam?” kunnen de meeste ondernemers niet beantwoorden. En dat, terwijl dit een van de belangrijkste middelen is om topprestaties te leveren voor jouw business.

De vraag “welk effect heeft bewegen op je lichaam als ondernemer” delen we op in 3 delen: fysiek, gezondheid en mentaal.

Fysieke effecten: welk effect heeft bewegen op je lichaam?

De meest zichtbare effecten die je gaat ervaren zijn de fysieke veranderingen. Als je krachttraining gaat doen, zul je meer spiermassa aanmaken. Als je conditietraining gaat doen, zul je fitter worden, en daarbij waarschijnlijk vet verliezen. Als je een combinatie van deze 2 pakt, zul je waarschijnlijk vet verliezen en spiermassa aanmaken.

Gezondheidseffecten: welk effect heeft bewegen op je lichaam?

We horen vaak dat bewegen goed is voor de gezondheid. Maar wat bedoelen ze daar eigenlijk mee? Het effect van beweging is namelijk afhankelijk van het type training dat je doet. Wij raden een combinatie van kracht- en conditietraining aan, omdat dit de beste effecten heeft op de gezondheid van jouw lichaam. 

Gezonder hart en bloedvaten

Als jij gaat trainen, moet er brandstof naar jouw spieren gestuurd worden. Dit gaat natuurlijk via je hart en bloedvaten. Je hart gaat sneller kloppen, wat er voor zorgt dat het bloed sneller naar je spieren gepompt wordt. Eigenlijk ben je op deze manier dus gewoon je hart en bloedvaten aan het trainen. En we weten allemaal hoe belangrijk het is dat deze onderdelen in je lichaam gezond zijn.

Betere conditie

Als je gaat bewegen, heb je meer zuurstof nodig dan normaal (ren maar eens 10x de trap op en neer, dan weet je precies wat ik bedoel). Dat betekent dat je longen harder moeten werken. En hoe harder je longen werken, hoe eerder zij aan de intensiteit zullen wennen. Als je iedere keer dus net iets langer/harder beweegt dan de keer daarvoor, worden je longen steeds iets sterker, wat resulteert in een betere conditie.

Mentale effecten: welk effect heeft bewegen op je lichaam?

De mentale effecten die bewegen met zich meebrengen, zijn voor jou als ondernemer het allerbelangrijkste. Je wil iedere dag optimaal presteren en beweging speelt daarin een belangrijke rol. Dus: welk effect heeft bewegen op je lichaam op mentaal vlak?

Zelfvertrouwen

Als je begint met bewegen, zul je merken dat je zelfvertrouwen toeneemt. Dit komt door een aantal dingen:

  • Je hebt een beter fysiek (meer spiermassa, minder vet)
  • Je hebt een gezonder lichaam
  • Je weet dat je “zware shit” kunt tillen

Die laatste is eigenlijk nog het belangrijkste. Als ondernemer draai je lange dagen, heb je zware verantwoordelijkheden en moet je (vaak onder tijdsdruk) moeilijke vraagstukken oplossen. Dit vraagt veel van je. Maar…


Als jij iedere training tot het gaatje gaat, en fysieke dingen doet die jij zelf niet voor mogelijk had gehouden, vallen de dingen uit de ondernemerswereld minder zwaar. Voorbeeld: stel dat jij een week gaat vasten. Dan is dat waarschijnlijk het moeilijkste dat je ooit hebt gedaan. Als je dan een juridisch probleem op je bord krijgt (bijvoorbeeld met personeelszaken), denk je simpelweg terug aan dat moment. Vergeleken met een week zonder eten, valt het probleem met de personeelszaken opeens reuze mee. “Je hebt wel erger meegemaakt”. En dat is precies de mindset shift die bewegen voor jou als ondernemer kan realiseren.

Gemoedstoestand

Sporten is de perfecte uitlaatklep. Er is niets lekkerder dan de lange werkdag, die veel denkwerk vereist, op te breken met een goede workout. Dit zorgt ervoor dat je na de workout weer een stuk scherper bent en helder kan nadenken. Het is ook een goed rustmoment voor de hersenen, waardoor jij dezelfde werkdag veel makkelijker doorkomt. En dat is natuurlijk goed voor jouw gemoedstoestand als ondernemer.

Slaap

De gezondheidsvoordelen die sporten met zich meebrengt zijn goed voor je slaap. Je slaap gaat erop vooruit door sporten omdat:

  1. Je meer ontspannen naar bed gaat
  2. Je minder stress ervaart
  3. Je letterlijk moe bent omdat je hebt bewogen

Stress

Stress hoeft niet altijd een probleem te zijn. Stress op je lichaam, in een ijsbad (Wim Hof Methode) bijvoorbeeld, doet zelfs wonderen. Maar… de mentale stress die jij continu ervaart door de gigantische druk die je hebt als ondernemer, is een ander verhaal. Deze stress zorgt voor burn-outs en depressies. Daarom is het belangrijk om dit onder controle hebben. Bewegen is daar het perfecte middel voor, omdat:

  • Je beter in je vel zit
  • Je meer mentale rustmomenten hebt
  • Je na iedere workout een kleine overwinning hebt (voor jezelf!)
  • Het gelukshormoon (serotonine) vrijgemaakt wordt

Conclusie: welk effect heeft bewegen op je lichaam als ondernemer?

De conclusie die we kunnen trekken is dat bewegen gigantische effecten heeft op je lichaam als ondernemer. Zowel mentaal, fysiek als gezondheid gerelateerd. Als het vraagstuk “welk effect heeft bewegen op je lichaam als ondernemer” nu nog niet duidelijk is, raden we aan contact met ons op te nemen. Dan licht een van onze experts het persoonlijk toe.

Wil jij als ondernemer naar het volgende level?

Dan ben je bij The Driven Club aan het goede adres. The Driven Club is een high performance training en coaching studio die staat voor het creëren van resultaat, op het gebied van stress, relaties en werk. Onze methode zet een krachtig en fit lijf centraal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij onze programma's of neem contact met ons op.

Peter de Gruyl
Oprichter The Driven Club
info@thedrivenclub.eu

Gerelateerde artikelen

The Driven club methode: physique
Iedereen weet dat bewegen goed is voor je gezondheid. Maar wat zijn nu precies de echte voordelen van bewegen voor je gezondheid? Dat gaan we voor je uitpluizen in dit artikel! Een langer leven Door regelmatig intensief te bewegen, worden de cellen in je lichaam minder snel oud. Dit zorgt er letterlijk voor dat jij […]
Lees meer →

start hier jouw transformatie

Onze programma's

Onze events

Bring a Friend
29-03-2023
Be Driven Experience
10-04-2023
Driven meets Business
19-04-2023
Bring a Friend
26-04-2023